וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן פופולרית שמפעילה מיליוני אתרים. היא ידידותית למשתמש ומציעה מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית, מה שהופך אותה לפלטפורמה מצוינת לבניית אתר אינטרנט. במאמר זה נדון בשלבים לבניית אתר וורדפרס.
שלב 1: בחירת דומיין (שם האתר) ואחסון
הצעד הראשון לבניית אתר וורדפרס הוא בחירת שם לאתר- דומיין. את הדומיין רוכשים מרשם הדומיינים. את רשימת הספקים המלאה ניתן למצוא באתר איגוד האינטרנט הישראלי.
אחרי שיש דומיין יש לבחור חברת אחסון – שזו חברה המאחסנת את קבצי האתר שלך ומנגישה אותם לעולם דרך האינטרנט. ישנן מספר אפשרויות לחברות אחסון. רצוי לאחסן בחברות שהשרתים שלהם נמצאים בישראל, כך האתר מהיר יותר. יש חברות אחסון מחו"ל שהן זולות משמעותית. חשוב לעשות סקר שוק ולבחור את האפשרות שהכי מתאימה לכם.
שלב 2: התקנת וורדפרס
לאחר שבחרתם דומיין ואחסון, השלב הבא הוא התקנת וורדפרס. רוב חברות האחסון מציעים תהליך התקנה קל באיחסון בלחיצה אחת עבור וורדפרס, מה שהופך את התהליך לפשוט ומהיר.
שלב 3: בחירת ערכת נושא
השלב הבא הוא לבחור ערכת נושא לאתר שלך. וורדפרס מציעה מגוון רחב של ערכות נושא בחינם ובתשלום שתוכלו לבחור מהם. ערכת נושא תעניק לאתר שלכם מראה ויזואלי, וחשוב לבחור תבנית אסתטית וגם פונקציונלית. אני תמיד מעדיפה לעבוד על תבנית ריקה כמו ASTRA או HELLO- כי אז אני לא מוגבלת לשום תבנית ועיצוב והשמיים הם הגבול.
שלב 4: להתאים אישית את האתר שלכם
לאחר שבחרתם ערכת נושא, השלב הבא הוא להתאים אישית את האתר שלכם. אתם יכולים להשתמש ב- WordPress Customizer כדי לבצע שינויים באתר כגון הוספת לוגו, שינוי הצבעים, גודל הגופן, הוספת אייקון לכל עמוד (FAVICON). אתם יכולים גם להוסיף תוספים לאתר כדי להרחיב את הפונקציונליות שלו. חשוב להוסיף תוספי אבטחה ומהירות לאתר.
שלב 5: בנייה נכונה של האתר, עיצוב והוספת תכנים
השלב הבא הוא בנייה נכונה של האתר, עיצוב והוספת תכנים. חשוב מאוד לבנות את תשתית האתר בצורה נכונה כך שתאפשר הוספת תכנים בלי בעייה.
חלק חשוב מאוד הוא עיצוב האתר ולא רק הבנייה שלו. השפה העיצובית של האתר נגזרת מהלוגו.
הלוגו משדר את מהות העסק מבחינת העיצוב, המסר, הצבעוניות.
אחרי שיש ללקוח לוגו קל לי לדעת איזו שפה עיצובית האתר יעביר- מקצועי / מינימליסטי / צעיר / נקי / עמוס / אותנטי / מתוחכם.
אחרי שיחת אפיון שאני עושה עם הלקוח אני יודעת מי קהל היעד שלו וזה מתבטא גם כן בשפה העיצובית של האתר.
משרד עו"ד צריך להיות נקי, מקצועי, עם 2-3 צבעים לכל היותר.
חנות של מוצרי תינוקות למשל צריכה להיות ילדותית, משעשעת, בצבעים פסטליים נעימים, עם הנפשות משעשעות.
השלב הבא הוא הוספת תוכן לאתר. ניתן להוסיף דפים, פוסטים וקבצי מדיה. לוורדפרס יש ממשק פשוט וידידותי שמקל על הוספה ועריכה של תוכן באתר.
שלב 6: הפעלת האתר
השלב האחרון הוא השקת האתר שלכם. ניתן לעשות זאת על ידי ביקור בדף הגדרות > קריאה בלוח המחוונים של וורדפרס ולוודא שאין וי ליד "לבקש ממנועי חיפוש לא לאננדקס את האתר".
האתר שלכם פעיל ונגיש לכל העולם.
סיכום
בין אם אתם בונים בלוג אישי או אתר מקצועי, וורדפרס היא פלטפורמה מצוינת שיכולה לעזור לכם להשיג את המטרות שלכם. ניתן לעשות לבד אבל חשוב לעשות את זה נכון ולכן אשת מקצוע שמומחית בתחום תוכל לסייע לכם.